Wijncursus

Proces van druif tot wijn

Opgeven wijncursus     

De interactieve cursus bestaat uit 5 avonden en is bedoeld om samen te praten en bewuster te genieten van wijn.

Tijdens de cursus zullen we samen ontdekken en proeven, dat elke fles wijn een bijzonder verhaal heeft . Per avond worden er wijnen geproefd, die afkomstig zijn uit verschillende delen van de hele wereld in combinatie met hapjes.

Druiven losmaken van het draad
Invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld wespen

Iedere cursusavond krijg je voldoende kennis en informatie te horen over de factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van de wijn, de druivenrassen, het vinificatieproces, welke informatie de etiketten vertellen, de wijn-spijs combinaties en de methode achter het proeven.

Cursuskosten: 75 euro, incl. de te proeven wijnen met bijpassende hapjes en een bezoek aan de wijngaard.

Cursustijden: van 19.30-21.30 uur
Cursusdata:  


oogsten op wijndomein ‘De Planck’.

We hebben gisteren alle druiven geanalyseerd op suiker en zuur. De Pinot Noir heeft al zoveel suiker dat we besloten hebben om op zaterdag 21 september de Pinot Noir voor een van onze favoriete wijnen, namelijk de rosé wijn (Pinot Rosé) te gaan oogsten.
De oogstdata zijn:
Zaterdag 21 september
Weekend 28/29 september
Maandag 30 september of Dinsdag 1 oktober
Weekend 5/6 oktober
Wil jij je je aanmelden voor een van deze oogstdata mail dan even naar: 


‘Het is zover: de druivenoogst staat voor de deur!De druiven hangen er op dit moment prachtig en heel gezond bij. In het vroegste perceel zagen de spreeuwen dat al heel snel, daar gaan we een klein deel van de opbrengst missen…. We hebben nu netten gehangen, maar we blijven het wel heel goed monitoren, ook voor de Suzuki vlieg, vocht, wespen, reeën, dassen, wilde zwijnen.Het weekend van 28/29 september, dinsdag 1 oktober en het weekend van 5/6 oktober gaan we oogsten. Afhankelijk van het weer de komende weken gaan we misschien ook al een weekend eerder (21/22 sept.) of later (12/13 okt.) oogsten, maar dat kunnen we nu nog niet met zekerheid zeggen. Een dagje oogsten betekent een gezonde fysieke inspanning, gezelligheid en na afloop vermoeidheid, en een leeg hoofd’!
Wijndomein ‘De Planck’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.