Op zondag 8 september 2019 vindt de wijnwedstrijd plaats in Utrecht in het mooie Hooghiemstra gebouw in Utrecht.
Er zijn 9 Nederlandse wijndomeinen, die meedoen. Vanaf 15:30 uur zal het jurypanel middels een proefnotitie de beste Nederlandse wijn beschrijven en beoordelen.
De aanbieders zullen heerlijke wijnen laten proeven.
En er zijn verschillende hapjes te nuttigen.
De volgende Nederlandse wijndomeinen doen mee:
- ‘De Planck’ (Limburg);
- ‘Hoeve Nekum’ (Limburg)
- ‘Landgoed Overst’ (Limburg);
- ‘Deelgaarderberg’ (Limburg);
- ‘Kleine Schorre’ (Zeeland);
- ‘Betuws Wijndomein’ (Gelderland);
- ‘De Colonjes’ (Gelderland);
- ‘Naesca Wijndomein’ (Zuid Holland)
- ‘Hoog beek & Royen’ (Utrecht);
De volgende aanbieders zullen hun wijnen laten proeven en kunnen ter plekke gekocht worden.
- ‘Vinhos de Portugal’ ( VdP) (Portugese wijn)
- ‘Advinum wine & foodimport (Bourgogne en Beaujolais)
- ‘Kwestie van Smaak’ (Duitse wijnen)
- ‘HET WIJNMAGAZIJN’ ( Europese wijnen)
Naast deze wijnen van de aanbieders zijn ook de witte droge Nederlandse wijnen te proeven. En Wijndomein ‘Raar Saint Remi’ (Limburg) laat zijn rode wijn proeven.
In het panel zitten o.m. de sommeliers van de restaurants, vinologen van VVN, Magister vini, afgestudeerde vinoloog van de internationale opleiding WSET3 en drie wijnliefhebbers uit Utrecht.
Restauranthouders:
- ‘Kantien’ (KANTIEN is een eigenwijs restaurant vlakbij Utrecht CS en De Munt. Zij houden van alles wat met Holland te maken heeft en dat zie je terug op onze menukaart).
- ‘Le Jardin‘. (Uitgangspunt van dit restaurant met de Franse keuken is, dat er ambachtelijk en biologisch gekookt wordt met groenten en kruiden van het seizoen en ‘zo nu en dan’ een mooi stukje vlees, vis of gevogelte).
- ‘Concours‘(Restaurant met pure producten, de vier seizoenen en smaaksensaties. Het 3- 4- 5- of 6-gangenmenu wordt met zorg samengesteld door chef Alex Zeelenberg).
Vinologen:
- Chris van de Meene (Magister vini)
- Ruben van der Ven (vinoloog WSET3)
- Ed Carper (Bestuurslid Communicatie VVN) register vinoloog
De winnende wijn, zal een weekend lang geschonken worden in ‘Kantien‘ Utrechts restaurant.
De organisatie is in handen van:
- Maurice Warnier (vinoloog, sommelier en wijngaardenier)
- Pauline Kalff (vinoloog)
- Ilse Swank (vinoloog en wijngaardenier)