Wie ben ik?

Als wijngaardenier op wijngaard Hoog Beek & Royen

De pracht van de wijngaarden en de kracht van de druif wakkerden mijn belangstelling aan, zodat ik gretig op zoek ben gegaan naar meer kennis over wijnen en het terroir.  

Eerst heb ik de WSET2 en WSET3 gedaan. Vervolgens heb ik verschillende wijngaarden in Nederland en andere landen bezocht.

De ontmoetingen met de wijngaardeniers blijven mij verwonderen. Hun verhalen, hun ervaringen en hun liefde voor alles wat met wijn te maken heeft, heeft mijn passie voor wijn alleen maar vergroot.

Het werk als fotografe bij de wijnclub ‘Vrienden van Limburgse wijn’ bracht mij in contact met de Limburgse wijnen.

Als wijngaardenier op de wijngaard Hoog Beek en Royen te Zeist, heb ik de ontwikkeling van druif tot wijn goed kunnen volgen.
Hier leer ik veel van Sigrid en Gerrit van Ede en alle andere vrijwilligers over het vinificatie-proces en het terroir. Het is ongelooflijk wat een druivenstok nodig heeft aan verzorging, warmte, licht en terroir om zich goed te kunnen ontwikkelen. 

Isetta

De Isetta (“kleine ISO”) is voor mij nostalgie.
Dit bubbeltje was een vernieuwing destijds in Italië. Een kleine krachtpatser.
Cryptisch heb ik de L aan de Isetta toegevoegd.  de L van licht.
Vandaar de naam ‘Ilsetta’ Focus op wijn.