Aanbieders wijnevenement 8 september 2019

1. VINHOS DE PORTUGAL

Elk jaar gaat VdP op zoek naar juweeltjes in Portugal. Deze wijnen zijn zeer karakteristiek. Nieuwsgierig naar deze Portugese wijnen? Kom ze proeven en laat je verrassen op het Wijnevenment en geniet van de ongekende Portugese kwaliteit!

Website: https://www.vinhosdeportugal.nl

2. Advinum wine & foodimport

3. KWESTIE VAN SMAAK

website: https://kwestievansmaak.nl/proeverij/

4. Het wijnmagazijn

HET WIJNMAGAZIJN vindt dat wijnen geproefd moeten kunnen worden voor men ze koopt. Daarom organiseert zij in het voor- en najaar overzichtsproeverijen van haar wijnen.

VOOR- EN NAJAARSPROEVERIJEN

De eerstkomende proeverijen staan gepland op:

Zaterdag 26 en zondag 27 oktober 2019 tussen 13.30 en 17.30 uur.

De Najaarsproeverij vindt plaats aan de Weerdsingel OZ 82 te Utrecht. Deelname is gratis na voorafgaande opgave via info@hetwijnmagazijn.nl

”Tijd voor herfst- en winterwijnen”: wat betekent dat nou eigenlijk?

Wat is een herfst- of winterwijn? Wat maakt een wijn tot een echte herfst- of winterwijn ?

Allereerst en bovenal  speelt het jaargetijde een rol bij de keuze voor een bepaalde wijn. Donker en grijs weer, kou, wind en regen: dan heb je trek in wat steviger kost dan in de lente en zomer. En daar passen andere wijnen bij.

En andere activiteiten vragen ook om iets anders in het glas. De fruitige, gekoelde terraswijnen moeten plaatsmaken voor iets wat past bij lekker binnenshuis zijn met familie of vrienden bij de  (gas)openhaard (of gewoon de verwarming) of als verdiende beloning na actief te zijn geweest in de koude buitenlucht.

Een herfst- of winterwijn, net als de populaire herfstbok in de categorie bier, is  stevig, krachtig en vol. Heeft concentratie, diepgang en een lange afdronk. Is mooi in balans heeft wat rijpere  tonen.

Ook de verpakking van de wijn mag wat extra hebben ten opzichte van een zomerwijn. Een stevige fles, liefst met voorname ziel (de holte onder de fles) en afgesloten met een echte natuurkurk. En de fles hoeft ook niet uit het onderste schap te komen. Samenvattend een wijn die je met aandacht in goed gezelschap graag drinkt. Waarvoor je ook tijd neemt.

In het assortiment van HET WIJNMAGAZIJN zijn mooie  herfst- en winterwijnen te vinden op basis van bekende en minder bekende rode druivensoorten als de cabernet sauvignon, merlot, syrah, lagrein, mondeuse, zweigelt  en blaufränkisch.

Maar laten we ook de pinot noir niet vergeten. Geen krachtpatser, maar wel een uitstekende combinatie met paddenstoelen. Of als verwarmend aperitief.

Een witte volle wijn als de La Rayre Bergerac Sec premier vin of de Wurzinger Sauvignon Blanc M+ past ook prima bij dit jaargetijde omdat het krachtige en geconcentreerde witte wijn  is. Net als een Beerenauslese.

Maar uiteindelijk wordt “wat een herfst- en winterwijn is” natuurlijk maar door één ding bepaald: uw eigen smaak. Veel proefplezier!